Snitele de peste cu dovlecei

Printeaza

 

Snitele de peste cu dovlecei din: merluciu, pesmet, faina, unt, ulei, oua, dovlecei, usturoi, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Snitele de peste cu dovlecei

  • 500 g file de merluciu
  • 30 g pesmet
  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 ouă
  • 4 dovlecei
  • pătrunjel
  • o lămîie
  • 3 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
  • roşii
  • ardei copţi

 

Mod de preparare:

Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine cu uleiul de măsline, cu sucul de lămîie, usturoiul pisat, sarea, piperul şi se introduce la rece.

Fileurile de peşte se condimentează. Se face un amestec din ouăle bătute, făina, pesmetul, sarea şi piperul. Se trec fileurile prin această compoziţie, se prăjesc într-o tigaie unde s-au pus untul şi uleiul de floarea-soarelui, apoi se scot.

Se aşază pe un şervet absorbant ca să se elimine uleiul în exces, se pun pe un platou şi se ţin la cald.

Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se condimentează. Se amestecă bine cu o linguriţă de oregano, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră.

Se servesc alături de fileurile de peşte, stropite cu suc de lămaie şi presărate cu verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.