Snitel de curcan cu orez natur

Printeaza

Snitel de curcan cu orez natur din: snitel de curcan, compot de piersici, ceapa, ciuperci, morcov, mazare, smantana, orez, unt, curry, chilli, usturoi, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Snitel de curcan cu orez natur

  • 4 şniţele de curcan
  • 1 cutie compot de piersici
  • 1 ceapă
  • 3-4 ciuperci
  • 1 morcov
  • 40 g mazăre
  • 200 ml smântână
  • 200 g orez natur
  • 20 g unt
  • 1 lingură curry
  • 1 linguriţă praf de chili
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intâi pui la fiert orezul în 3 l de apă şi-l laşi să fiarbă timp de 20 de minute, apoi îl scurgi, îl sărezi şi adaugi şi puţin unt.

Toci ceapa mărunt, la fel şi usturoiul, morcovul şi ciupercile le tai felii subţiri, iar 6 jumătăţi de piersici le tai cuburi.

Carnea o presari cu sare şi cu piper şi o prăjeşti pe ambele părţi, dar nu prea mult, o scoţi apoi şi o păstrezi la cald.

In aceeaşi tigaie pui ceapa şi usturoiul, le prăjeşti până devin sticloase, apoi adaugi morcovul, ciupercile şi mazărea. După ce s-au înfierbântat bine, pui şi piersicile, presari curry şi chilli şi torni 125 ml compot, apoi smântână.

In sosul format, pui şniţelele, reduci focul şi mai laşi încă 10 minute să fiarbă totul împreună. Serveşti şniţelele alături de o porţie de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.