Snitel de curcan

Printeaza

Snitel de curcan din: piept de curcan, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, ciuperci, unt si lapte. Reteta usor de preparat

Ingrediente:

  • 500 g piept de curcan
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 8 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei pentru prajit
  • 6-8 cartofi

pentru sos:

  • 300 g ciuperci
  • 75 g unt
  • 2 lingurite faina
  • 300 ml lapte

 

Mod de preparare:

Se feliază pieptul de curcan, se condimentează cu sare şi piper şi se bat feliile cu ciocanul de şniţele.

Se ung cu ulei şi se trec prin pesmet-făină-ou-pesmet-făină şi se prăjesc în uleiul încins.

După ce s-au rumenit, se scot şi se pun pe un şervet absorbant. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în unt.

Se adau­gă făina cernută şi laptele călduţ şi se amestecă continuu. Se obţine un sos de consistenţa ciulamalei.

Separat, se curăţă cartofii, se spală şi se taie, apoi se prăjesc. Se scot şi se scurg de ulei. Salata se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită.

Şniţelele se aranjează pe platou, se adaugă cartofii şi salata şi se servesc cu sosul de ciuperci.

Se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Snitel de curcan

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.