Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi

Printeaza

Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi din: cartofi, sare, snitele de porc, piper, oua, pesmet, parmezan, faina, ulei, unt, lapte, nucsoara.

Ingrediente:Snitel_cu_parmezan_si_piure_de_cartofi

  • 1 kg cartofi albi
  • sare
  • 4 nistele de porc (a 160 g)
  • piper
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 180 g parmezan ras
  • 4 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 40 g unt
  • 200 ml lapte fierbinte
  • nucsoara rasa

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi; se fierb în apă cu sare cca 15 min. Se spală şniţelele, se bat, se sărează şi se piperează. Se bat ouăle cu pesmet şi par-mezan. Se tăvălesc pe rând şniţelele prin făină şi se trec prin compoziţia de ou.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc şniţelele cca 4 minute pe ambele feţe. Se scurg cartofii şi se pasează cu unt; se înglobează laptele fierbinte şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper.

Şniţelele se servesc cu piure de cartofi, eventual cu fa-sole verde în manta de şuncă.

Şniţel cu parmezan şi piure de cartofi

Snitel_cu_parmezan_si_piure_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.