Smoothie de morcovi cu crochete

Printeaza

Se prepară crochetele: se amestecă într-un castron 150 g făină, 3 linguri caşcaval ras, 1 foaie de dafin şi sare; se adaugă 100 g unt rece tăiat cuburi şi se fră­mântă un aluat sfărâmicios. Se face o gropiţă la mijloc şi se pun înăuntru 3 linguri seminţe de floarea-soarelui tocate, 2 gălbenuşuri şi  1-2 linguri smântână.

Se ames­tecă cu grijă, dar nu se frământă, deoarece devine foarte tare. Se formează un rulou de aluat (0, 3 cm), se înfăşoară în folie transpa­rentă şi se dă la frigider cel puţin 1 oră. Apoi se îndepărtează folia şi se taie ruloul în felii de cca 5 mm grosime. Se aşază într-o tavă ta­petată cu hârtie de copt şi se coc 12-15 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Intre timp, se prepară smoothie: cu blenderul se ames­tecă 300 ml suc de morcovi, 180 g iaurt, 100 ml smântână semidegresată, 2 linguri gin sau suc de portocale, sare şi sos picant tabasco. Se pre­sară puţin piper şi se serveşte cu crochetele reci sau calde (se pot încălzi 3-5 min. în cuptorul încins la 160 °C).

Smoothie de morcovi cu crochete

Smoothie de morcovi cu crochete

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.