Smochinele

Printeaza

Cu o formă ovală sau, la unele soiuri, alungită la un capăt ca o pară, smochinele sunt printre cele mai savuroase fructe care cresc în zonele calde.

Sunt zemoase, suculente, dulci, (concentraţia mare de zaha-ruri naturale le plasează în fruntea celor mai dulci fructe de pe glob) şi au o aromă delicată care aminteşte de soarele ţărilor calde.

Există mai multe varietăţi de smochine, cele mai cunoscute sunt însă cele albe, roşii şi negre. Virtuţi medicinale au cele negre – violete.

Pentru preparate culinare se folosesc mai mult cele galbene – roşcate, care sunt mai mari şi mai grase, în vreme ce acelea albe se pretează pentru conservare, fie în preparate dulci, fie sărate.

Culoarea fructelor diferă însă şi de gradul de coacere, de la galben auriu, până la violet închis.

Smochinele sunt comestibile în întregime, deşi unii consumatori le curăţă de pieliţa subţire, pentru a obţine preparate culinare mai fine. Dar tomai pieliţa este aceea care face diferenţa de gust între diferite sortimente.

Smochinele se pot consuma ca atare, în stare proaspătă sau uscată, dar pot fi folosite în foarte multe preparate culinare, dulci sau sărate.

In stare proaspătă, ele pot fi garnituri pentru fripturi de pasăre sau peşte, mai grase, dar sunt si ingredientul principal în compoturi si sosuri de tipul chutney-urilor.

 

Smochinele

Smochinele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.