Smochine umplute

Printeaza

Smochine umplute

Smochine umplute

Ingrediente:

  • 16 smochine
  • 100 g orez
  • 200 g bacon feliat
  • 200 g caşcaval
  • 160 g sparanghel
  • o ceapă mică
  • 80 g ulei de măsline
  • sos de roşii picant
  • cimbru
  • sare, piper
  • o lămâie
  • morcovi

Preparare:

Smochinele se spală, se taie în patru fără să se despartă feliile şi se stropesc cu suc de lămâie.

Sparanghelul se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare 7-10 minute. Se scoate cu o spumieră şi se pune pe un platou.

Orezul se fierbe în apă cu sare, se trece printr-un jet de apă rece şi se pune într-o strecurătoare. Se lasă să se răcească, se pune într-un castron împreună cu sparanghelul tăiat mărunt, sarea şi piperul după gust.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă peştişori. Se căleşte până când devine sticloasă, se scurge de ulei şi se pune peste orez. Se presară cimbru tocat, se amestecă şi se umplu smochinele.

Se învelesc în bacon, se presară caşcaval ras, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptor.

Smochine umplute

Smochine umplute.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac smochinele. Sa incerc si eu reteta asta de smochine umplute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.