Smochine umplute la cuptor

Printeaza

Smochine umplute la cuptor din: smochine, branza de capra, portocala, rozmarin, piper, sare, sunca, ulei de masline.

Ingrediente:Smochine_umplute_la_cuptor

  • 8 smochine coapte
  • 150 g brânză de capră
  • 1 portocală
  • 8 fire de rozmarin
  • 1 priză de piper Cayenne
  • sare
  • 8 felii subţiri de şuncă Serrano
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • boabe de piper roşu

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeşte la 190 °C. Smochinele se curăţă şi se freacă cu grijă, apoi se crestează în cruce la floare, dar nu se taie până la capăt.

Brânza se împarte în 8 bucăţi. Portocala se spală cu apă fierbinte, se şterge, apoi se rade coaja cu un dispozitiv special. Rozmarinul se spală şi se scutură de apă.

Smochinele se umplu cu brânza şi cu coaja de portocală, apoi se presară cu piper Cayenne şi cu sare.

Fiecare smochină se înveleşte într-o felie de şuncă Serrano, care se fixează cu ajutorul a câte unui fir de rozmarin. Smochinele se aşează pe o tavă.

Se picură pe deasupra ulei de măsline, după care se coc circa 10 minute în cuptorul preîncălzit la 190 °C.

Se presară cu boabe de piper şi se servesc.

Smochine umplute la cuptor

Smochine_umplute_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Smochine trase in ciocolata

Tarta cu smochine si branza 

Tarta cu smochine si branza din: oua, zahar, unt, praf de copt, faina, branza, smochine. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 80 g zahăr 180 g unt 5 g praf de copt 300 g făină Pentru umplutură: 400 g brânză 1 ou 150 g zahăr pudră smochine   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul. Separat, tai untul […]

Tort cu smochine si ciocolata

Tort cu smochine si nuci

Tort cu smochine si nuci din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, smantana, smochine, rodie. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 180 g zahăr 170 g făină 3 linguri ulei 3 linguri apă clocotită 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 100 g dulceaţă de smochine 500 ml smântână pentru frişcă 200 g zahăr Pentru decor: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.