Smochine umplute cu branza si alune

Printeaza

Smochine umplute cu branza si alune din: smochine, branza, alune, bacon, otet, sare.

Ingrediente:Smochine umplute cu branza si alune

  • 12 bucăţi smochine proaspete
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 1/2 linguriţă sare de mare
  • 150 g gorgonzola
  • 50 g alune de pădure prăjite
  • 12 felii de bacon

 

Mod de preparare:

Se crestează smochinele, apoi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se stropesc cu oţet balsamic şi se presară peste ele puţină sare de mare.

Separat, se face un amestec din brânza gorgonzola şi alunele de pădure tocate mărunt.

Se pune umplutură de gorgonzola în fiecare smochină, după care se înfăşoară fiecare în câte o felie de bacon.

Se pune tava la cuptor, la 180°C, pentru circa 5 minute şi se servesc calde.

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Rulada cu smochine si nuca

Rulada cu smochine si nuca

Rulada cu smochine si nuca din: oua, zahar, faina, cacao, unt, frisca, ciocolata, smochine, nuca, rom. Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr tos 3 linguri de făină cacao 20 g unt 400 ml frişca 200 g ciocolată neagră 50 g smochine 50 g miezuri de nucă sare zahăr vanilinat o sticluţă cu esenţă de rom […]

Smochine umplute cu orez

Smochine umplute cu orez

  Smochine umplute cu orez din: smochine, orez, bacon, sparanghel, cascaval, ulei, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 15 smochine 100 g orez 200 g bacon feliat 200 g caşcaval 160 g sparanghel o ceapă mică 80 g ulei de măsline sos de roşii picant cimbru sare piper o lămâie morcovi   Mod de preparare: […]

 

Smochine cu ricotta

Smochine cu ricotta

Smochine cu ricotta din: unt, smochine, zahar, otet balsamic, bourbon, ricotta, piper. Ingrediente:  2 linguri unt 12 smochine proaspete, taiate in jumatati zahar 1/4 cana 3 linguri de oțet balsamic 1 lingura de bourbon brânză ricotta proaspătă piper proaspăt măcinat după gust   Mod de preparare: Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se […]

 

Smochine caramelizate

Smochine caramelizate

Smochine caramelizate din: unt, smochine, zahar, otet balsamic, bourbon, ricotta, piper. Ingrediente:  2 linguri unt 12 smochine proaspete, taiate in jumatati zahar 1/4 cana 3 linguri de oțet balsamic 1 lingura de bourbon brânză ricotta proaspătă piper proaspăt măcinat după gust   Mod de preparare: Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se pun smochinele […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.