Smochine in crusta de ghimbir

Printeaza

O reteta de smochine cu zahar tos, pudra de ghimbir si frisca pentru servit. Această reţetă poate fi preparată doar într-un cuptor prevăzut cu gril.

Ingrediente:Smochine in crusta de ghimbir

  • 4-5 smochine, înjumătăţite
  • 2 linguri zahăr tos
  • 1/2 linguriţă pudră de ghimbir
  • l00 ml frişcă, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte grilul. Se pun smochinele, cu partea tăiată în sus, pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie pergament. Se amestecă zahărul şi ghimbirul şi se presară amestecul peste smochine.

Se pune tava sub gril, nu foarte aproape de sursa de căldură. Se coc smochinele 6-8 minute, până ce îşi schimbă uşor culoarea pe margini. Se aşază în cupe şi se servesc cu frişcă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.