Slăbeşte mâncând tot ce pofteşti: Cum poţi transforma biscuiţii fazi în prăjituri delicioase cu ciocolată

Printeaza

Persoanele descurajate de ideea de a ţine un regim de slăbire au un motiv de bucurie, după ce cercetătorii japonezi au fabricat o pereche de ochelari care “transformă” – pentru ochii şi papilele purtătorului – biscuiţii fazi în prăjituri delicioase cu ciocolată.

Cum sa slabesti

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au realizat pentru acest proiect mai multe tipuri de rame, mult mai stânjenitoare ca ramele ochelarilor clasici, echipate cu numeroase softuri informatice şi sisteme de realitate augmentată, cu scopul de a înşela simţurile purtătorului.

Una dintre aceste rame trimite imaginea obiectului privit de purtător la un computer care o prelucrează şi o retrimite purtătorului, care nu mai percepe decât realitatea modificată cu ajutorul acestei tehnici.

Astfel, o prăjitură ţinută în palmă poate să îi apară utilizatorului ca fiind mult mai mare (sau mai mică) decât este în realitate. În cadrul testelor, cobaii au mâncat, în medie, cu 10% mai puţini biscuiţi atunci când aceştia apăreau cu 50% mai mari, graţie acestor ochelari “înşelători” pentru simţuri.

Şoarecii au mâncat cu 15% mai multe prăjituri atunci când acestea păreau cu două treimi mai mici decât erau în realitate.

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.