Sitari umpluti cu garnitura de anghinare umplute cu mazare, ciuperci umplute, cartofi chips si crutoane cu mus de sunca

Printeaza

 Sitari umpluti cu garnitura de anghinare umplute cu mazare, ciuperci umplute, cartofi chips si crutoane cu mus de sunca

Ingrediente:Sitari umpluti cu garnitura de anghinare umplute cu mazare, ciuperci umplute, cartofi chips si crutoane cu mus de sunca

  • 9 sitari
  • 250 g ficat
  • 150 g şuncă afumată
  • sare
  • piper
  • 6 funduri de anghinară sau napi
  • 200 g mazăre
  • 12 ciuperci mari
  • 2 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 6 crutoane prăjite
  • 2 linguri sos alb
  • 150 g unt
  • 1 ceapă
  • 400 g cartofi
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă sitarii, se scot intestinele şi se prăjesc de umplut. Se sotează ficatul şi intestinele cu unt şi 1/2 ceapa tocată. Apoi se toacă şi se amestecă cu 1/2 lingură pesmet şi 1 ou.

Cu această tocătură se umplu guşa si sub piepţi, se dă sare, piper, se ung bine cu unt şi se frig la cuptor timp de 30 minute.

Pe parcurs se stropesc cu coniac. Se aşază sitarii pe platou, pe crutoane, garnisiţi cu anghinară umplută cu mazăre, cu ciuperci umplute şi cartofi chips.

Crutoanele pe care se pun si­tarii se ung gras cu mus din şuncă.

Separat se serveşte sos de vanat cu Madera.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O bunatate! Recomand!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.