Sitari in cuib cu garnitura de tarta de cartofi ducesa, mazare cu unt, crutoane cu intestine de sitari, cu costita, oua si pesmet la cuptor
PrinteazaSitari in cuib cu garnitura de tarta de cartofi ducesa, mazare cu unt, crutoane cu intestine de sitari, cu costita, oua si pesmet la cuptor
- 9 sitari
- 350 g ciuperci
- 1 pahar vin roşu
- 3 /4 lingură făină
- 1 ceapă
- 400 g cartofi
- 3 ouă
- 150 g unt
- sare
- piper
- 1/2 legătură tarhon
- 400 g mazăre fină
- 1 legătură mărar
- 40 g costiţă afumată
- pesmet
- 100 g zarzavat
- nucşoară
- 12 crutoane triunghiulare
Mod de preparare:
Se frig sitarii la cuptor, la foc iute, 10-12 minute, apoi se scot piepţiii şi copanele. Oasele se sparg mărunt, se prăjesc cu făină, ceapă tocată, zarzavat tăiat şi se fierb 15 minute cu 3/4 1 supă.
Se strecoară sosul care se mai fierbe 30-35 minute cu sitarii, ciupercile bine spălate, tăiate feliii groase şi cu vinul roşu.
Cartofii se fierb, se dau la sită, se amestecă cu sare, nucşoară rasă, 2 ouă crude şi 10 g unt.
Cu acest pireu se spriţează un cuib mare pe un platou de metal, se unge cu gălbenuş şi se gratinează. în acest cuib se pune preparatul din sitari şi se garniseşte cu mazăre fiartă dată în unt şi mărar tocat, cu crutoane triunghiulare.
Pe crutoane se pun intestinele şi costiţa tocate, amestecate cu pesmet şi 1 ou crud şi se coc 10 minute. Tarhonul se toacă şi se pune pe mîncare.
Pofta buna!
A iesit bun preparatul cu sitari?