Sirop si gem de capsune

Printeaza

Sirop si gem de capsune din: capsune, zahar si lamaie.

Ingrediente:Sirop_si_gem_de_capsune

  • 3 kg capsune
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie

 

 

 

 

Mod de preparare:

Spală fructele, curăţă-le de codiţe şi lasă-le cinci minute în strecurătoare. Aşază într-o cratiţă încăpătoare un strat de căpşune, unul de zahăr şi tot aşa. Ultimul strat să fie de zahăr! Acoperă cu un şervet curat de bucătărie şi lasă la frigider peste noapte.

Ia cu grijă sucul pe care l-au lăsat-o căpşunele şi pune-l într-o oală de inox. Pune-l pe foc mic şi ia spuma când e cazul. Nu trebuie fiert mult, doar cât să se lege. Pune-l fierbinte în sticle cal­de şi lasă-le la răcit, acoperite cu o pătură. Adaugă zeama de lămâie peste căpşune, pune pe foc iute şi amestecă des. Scurtezi timpul de fierbere şi fructele îşi păstrează culoarea.

Când gemul a căpătat luciu şi face bule de aer, e semn că trebuie încercat. Trage cratiţa de pe foc şi pune câteva pică­turi pe o farfurie. Dacă, atunci când o înclini, se scurg greu sau deloc, gemul e gata. Incălzeşte borcanele, toar­nă gemul fierbinte, închide ermetic. întoarce-le cu fundul în sus pentru 30 de minute.

Sirop si gem de capsune

Sirop_si_gem_de_capsune

2 comentarii

  1. Mircea Ionescu

    Vreau si eu sirop din asta, gem nu vreau, sar sirop sigur vreau 🙂

  2. Nu e bun siropul de capsune 🙂 E prea dulce

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.