Sirop de muguri de brad cu lamaie
PrinteazaSirop de muguri de brad cu lamaie din: muguri de brad, apa, zahăr, zeama de lămâie.
- 1 kg muguri de brad
- 2 l apă
- 1,5 kg zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Mugurii de brad îi cureţi de codiţe şi îi speli foarte bine în mai multe ape.
Ii pui la fiert în apă, timp de 1 oră, după care îi iaşi aşa până a doua zi, apoi îi strecori.
Zeama o pui din nou la fiert, împreună cu zahărul şi cu zeama de lămâie, adăugând eventual şi coaja rasă.
Laşi să fiarbă până ce lichidul devine siropos, aproape de consistenţa mierii, iar culoarea va fi de la auriu până la brun roşcată, în funcţie de soiul de brad.
Siropul îl pui fierbinte în sticle, le pui dop şi laşi să se răcească sub pături.
Păstrezi siropul în loc răcoros, ferit de umezeală. Se consumă cu ceai, apă minerală sau la fel ca mierea, sub formă de tratament în caz de tuse sau boii ale aparatului respirator.
Pofta buna!