Sirop de zmeură cu sare de lamaie

Printeaza

Sirop de zmeură cu sare de lamaie: zmeura, sare de lamaie, zahar.

Ingrediente:Sirop_de_zmeura_cu_sare_de_lamaie

  • 2 kg zmeură
  • 1 pliculeţ cu sare de lămâie
  • zahăr

 

 

Mod de preparare:

Pui zmeura curăţată într-un borcan mai mare de sti­clă, adaugi 2,5 l de apă şi sarea de lămâie. Laşi borcanul la soare 2-3 zile, până ce zmeura se ridi­că. Strecori apoi printr-un tifon şi storci zmeura până rămân doar seminţele.

Măsori zeama obţjnută şi adaugi zahăr în canti­tate egală cu zeama. De exemplu, la 2 I de zeamă, 2 kg de zahăr.

Amesteci foarte bine până ce tot zahărul s-a topit complet, abia apoi torni siropul în sticle, pe care le capsezi şi le dai la rece.

Sirop de zmeură cu sare de lamaie

Sirop_de_zmeura_cu_sare_de_lamaie

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.