Sirop de soc

Printeaza

Sirop de soc din: flori de soc, apa, zahar, lamaie, sare de lamaie.

Ingrediente:Sirop de soc

  • 2 kg flori de soc fără codiţe
  • 5 I apă
  • 5 kg zahăr
  • 6-8 lămâi
  • 100-130 g sare de lămâie

 

Mod de preparare:

Florile de soc se scutură bine şi se trec sub un jet de apă. Se îndepărtează crenguţele şi se lasă numai florile. Se pun într-un vas mare, cu felii de lămâie.

Se pune apa la fiert, se lasă să clocotească de 2-3 ori, se dă deoparte şi se lasă să se răcorească 10-15 min. Se toarnă peste flori, se amestecă şi se acoperă cu o farfurie întinsă. Se pune ceva greu deasupra şi se lasă la macerat 4-5 zile. Se amestecă zilnic.

După 4-5 zile, se storc bine florile şi lămâile şi se strecoară zeama. Se adaugă zahăr şi sare de lămâie şi se pune la fiert.

După ce zahărul s-a topit şi siropul a dat în 2-3 clocote, se ia de pe foc. Siropul fierbinte se toarnă în sticle şi se astupă imediat. Se foloseşte cu apă minerală, ca băutură răcoritoare.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.