Sherry

Printeaza

Numele acestui vin desemna în trecut şi alte produse similare provenind din alte regiuni, precum Cipru, astăzi însă autenticul sherry este produs într-o zonă delimitată din sudul Spaniei, unde se află oraşele Jerez de la Frontera, Puerto de Santa Maria şi Sanlucar de Barrameda.

Sherry – în spaniolă jerez – este un vin alb fortificat, obţinut în general dintr-o varietate de struguri numită Palomino. Se fabrică altfel decât porto.

Vinul este fortificat abia după ce se încheie procesul de fermentare a mustului. Apoi el este lăsat să dezvolte la suprafaţă un strat de drojdie naturală, numită fior. Acesta protejează vinul de efectele unei oxigenări intense şi contribuie la producerea celui mai uşor şi sec sherry, numit fino.

Manzanilla este un sherry fino din regiunea oraşului Sanlucar.

Variantele de sherry mai dulci şi mai închise la culoare se obţin atunci când nu se formează fior atunci când stratul de drojdie cade la fund sau, de asemenea, atunci când vinul este fortificat la un nivel mai ridicat de alcool, care împiedică formarea stratului de drojdie.

Nu toate vinurile deschise la culoare sunt seci, după cum nu toate vinurile de culoare închisă sunt dulci. în ordinea crescătoare a dulceţii, sherry este: fino, amontillado, palo cortado şi oloroso.

 

Sherry

Sherry

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.