Shaorma de casa

Printeaza

Shaorma de casa din: faina, apa, drojdie, praf de copt, zahar, unt, otet, carne de porc, cartofi, ulei, sare, boia, nucsoara, iaurt, maioneza, usturoi, praf de curry, piper.

Ingrediente:Shaorma de casa

Pentru lipii:

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 50 g unt

Pentru umplutură:

  • 2 gogoşari în oţet
  • 400 g carne de porc
  • 300 g cartofi
  • 30 ml ulei
  • sare
  • boia
  • nucşoară

Pentru sos:

  • 100 g iaurt
  • 50 g maioneză
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură rasă praf de curry
  • sare
  • piper alb

 

 

Mod de preparare:

Pentru lipii, amesteci într-un castron făina cernu­tă, sarea, praful de copt şi drojdia uscată.

Pui untul şi amesteci până obţii un aluat nisipos.

Torni treptat apa călduţă îndulcită şi frămânţi aluatul până când devine elastic şi nu se mai lipeşte de mână şi de vas.

Il aşezi pe planşeta presărată cu făină şi continui să îl frămânţi 10 minute.

Presari aluatul cu făină, îl acoperi cu un şervet curat şi îl laşi astfel 2 ore, într-o cameră încălzită.

Rupi bucăţi de mărimea unei mandarine şi le presezi pe rând, pe suprafaţa de lucru presărată cu făină, cu sucitorul, până obţii un disc subţire. Laşi discurile de aluat să dospească încă 10 minute.

Coci lipiile într-o tigaie antiaderentă, bine încălzită, câte 2 minute pe fiecare parte, până se umflă şi se rumenesc.

După ce scoţi lipiile coapte, le laşi să se răcească acoperite cu un prosop de bucătărie.

Pentru umplutură, cureţi cartofii, îi tai şi îi prăjeşti sau, mai bine, îi presari cu puţină sare şi boia de ardei, îi amesteci cu lingură de ulei şi îi coci în cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Tai fâşii carnea de porc, iar gogoşarii rondele. Incingi uleiul de măsline într-o tigaie şi înăbuşi carnea, amestecând tot timpul.

Când s-a rumenit, adaugi condimentele şi le rumeneşti împreună cu carnea, astfel încât să nu le arzi, ci să le prăjeşti uşor.

Pentru sos, amesteci maioneza, iaurtul şi usturoiul zdrobit.

Pe fiecare lipie întinzi puţin sos de maioneză, pui cartofi, carne din tigaie, gogoşari tăiaţi felii şi rulezi lipia.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.