Sfecla rosie in otet
PrinteazaSfecla rosie in otet din: sfecla rosie, otet pentru murat, sare de mare grunjoasa.
- sfecla rosie
- otet pentru murat
- sare de mare grunjoasa
Mod de preparare:
Spală şi taie capetele la 1kg de sfeclă roşie, unge fiecare sfeclă cu 1 lingură de ulei, apoi înfăşoar-o în folie de aluminiu. Coace legumele într-o tavă, la 200°C, timp de 1 oră sau până când devin fragede. Lasă-le să se răcească, apoi decojeşte-le şi taie-le în sferturi.
Pregăteşte oţetul pentru murat. Pune sfeclele în borcane, adaugă câte 1 linguriţă de sare de mare grunjoasă în fiecare, apoi toarnă oţetul fierbinte şi sigilează borcanele. Murăturile sunt gata de consum după 2 săptămâni sau mai mult, dacă vrei.
Pofta buna!