Sfecla rosie gratinata

Printeaza

Sfecla rosie gratinata

Sfecla rosie gratinata din: sfecla, sare, frisca, smantana, galbenus, piper, coriandru sau chimen.
Ingrediente:

  • 1 kg sfecle mici
  • sare
  • 5 linguri de frisca nebatuta
  • 100 g smantana groasa
  • 1 galbenus
  • piper
  • 1 lingurita de coriandru sau chimen

 

Mod de preparare:

Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si curatati-le de coaja.

In functie de marime, taiati sfecla in doua sau trei felii si puneti-le intr-un vas rezistent la foc

Amestecati frisca lichida cu smantana pana ce obtineti o compozitie omogena. Introduceti si galbenusul de ou. Sarati si piperati.

Turnati sosul peste feliile de sfecla si bagati vasul in cuptor pe grila de sus, lasandu-l pana ce compozitia se rumeneste.

Presarati semintele de coriandru sau chimen. Serviti budinca imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.