Sfecla rosie cu hrean pentru iarna

Printeaza

Sfecla rosie cu hrean pentru iarna din: sfecla rosie, hrean, otet de vin alb, sare grunjoasa, miere.

Ingrediente:Sfecla_rosie_cu_hrean_pentru_iarna

  • 10 bulbi de sfecla rosie, potriviti ca marime
  • 4 radacini de hrean proaspat
  • 250 ml otet de vin alb
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 4 linguri miere de albine

 

Mod de preparare:

Speli bulbii de sfeclă cu un i-burete, sub jet de apă rece, îi usuci cu prosoape absorbante, îi împachetezi în folie de aluminiu (pe fiecare în parte), cu tot cu coajă şi îi aşezi într-o tavă. Impachetaţi în folie de aluminiu se coc mai repede, dar se poate şi fără folie.

După ce s-au copt şi s-au răcit, cureţi coaja bulbilor de sfeclă, îi tai felii potrivit de groase, sau cuburi, ori îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi îi aşezi într-un vas încăpător. Cureţi hreanul de coajă, îl treci prin răzătoarea cu ochiuri mici şi îl amesteci bine cu sfecla.

Separat, amesteci oţetul cu un pahar de apă fiartă şi răcită, sare, miere de albine şi amesteci până se topeşte complet sarea. Torni soluţia obţinută peste sfeclă, amesteci uşor pentru a nu se sfărâma feliile de sfeclă, apoi aşezi compoziţia în borcane (curate şi bine uscate), presând uşor pentru a înlătura golurile prea mari de aer.

Torni deasupra fiecărui C^borcan soluţia de otet şi închizi cu capace înfiletate sau cu celofan. Depozitezi borcanele la loc răcoros pentru a fi consumate la nevoie.

Sfecla rosie cu hrean pentru iarna

Sfecla_rosie_cu_hrean_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • salata desfleca rosie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.