Sfecla – impotriva radicalilor liberi

Printeaza

Sfecla are un conţinut crescut de betanină, un pigment al plantelor şi un antioxidant ce poate împiedica efectul radicalilor liberi. Mai mult chiar, are capacitatea de a opri creşterea tumorilor celulare în colon, în stomac, în plămâni şi ajută sistemul imunitar.

Atunci când această legumă este preparată la aburi (atenţie: doar pentru câteva minute) îşi menţine intacte capacităţile de luptă împotriva cancerului. Betanina este sensibilă la căldură; de aceea metodele de gătit precum fierberea sau coacerea îi pot diminua din beneficii.

Cu puţin timp înainte de preparare, curăţă sfecla de coajă şi toac-o. Astfel eliberezi betanina din pereţii interiori şi găteşti leguma mai repede şi mai bine.

 

Sfecla – impotriva radicalilor liberi

Sfecla - impotriva radicalilor liberi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.