Sfecla cu scordolea si verdeturi

Printeaza

Sfecla cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper.

Ingrediente:Sfecla_cu_scordolea_si_verdeturi

  • 4 sfecle mari
  • 200 g nuci macinate
  • 200 g miez de paine neagra
  • 250 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri otet
  • 2 legaturi macris verde (leurda, untisor, spanac, frunze de papadie etc)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi sfecla şi fîerbeti-o în apă cu puţină sare, până când se înmoaie. (Pentru a păstra mai bine vitaminele din ea, puteţi s-o coaceţi la cuptor, în loc s-o fierbeti). Lăsaţi-o apoi la răcit şi curăţaţi-o de coajă. Inmuiaţi pâinea şi stoarceţi-o. Puneţi-o în­tr-un castron, împreună cu nucile măcinate.

Adăugaţi treptat uleiul şi amestecaţi ingredientele până când obţineţi o pastă omogenă, pe care condimentaţi-o cu sare şi piper. Ţineţi scordoleaua aceasta la rece până în momentul servirii. Din usturoiul curăţat faceţi un mujdei cât mai fin pe care diluaţi-l cu puţină apă şi cu oţetul.

Amestecaţi mujdeiul cu măcrişul sau verdeţurile alese, tocate mărunt. Puneţi scordoleaua şi amestecul de mujdei şi verdeţuri pe farfurii şi deasupra aşezaţi bastonaşe de sfeclă fiartă.

Sfecla cu scordolea si verdeturi

Sfecla_cu_scordolea_si_verdeturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.