Sfecla cu pesto de nuci

Printeaza

Sfecla cu pesto de nuci din: sfecla, dovlecel, ulei de masline presat la rece, sare, nuci, busuioc, zeama de lamaie.

Ingrediente:Sfecla_cu_pesto_de_nuci

  • o sfecla medie
  • 6 dovlecei
  • 3 linguri de ulei de masline presat la rece
  • sare dupa gust

pentru pesto:

  • o mana de nuci
  • 2 maini de busuioc
  • 3 linguri de ulei de masline presat la rece
  • 2 linguri de zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Datî sfecla pe râzătoare. Tăiaţi dovleceii felii subţiri şi apoi fâşiute. Transferaţi sfecla şi dovleceii într-un bol şi adău­gaţi ulei de măsline şi sare. Lăsaţi la marinat. Cu cât stau mai mult dovleceii în zeama de sfeclă, cu atât culoarea lor va deveni mai puternică.

Pentru a face pesto-ul, amestecaţi în blender sau robotul de bucătărie nucile, busuiocul, 3 linguri de ulei şi cele 2 linguri de zeamă de lămâie până ajung la consistenta unei paste cu bucăţi de nuci în ea.

Lăsaţi dovleceii şi sfecla la scurs într-o strecurătoare. Când s-au scurs suficient, puneţi amestecul într-un bol şi tunaţi pesto. Amestecaţi uşor. Garnisiţi cu bucăţi pisate de nuci.

Sfecla cu pesto de nuci

Sfecla_cu_pesto_de_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.