Sfecla cu pesto de nuci
PrinteazaSfecla cu pesto de nuci din: sfecla, dovlecel, ulei de masline presat la rece, sare, nuci, busuioc, zeama de lamaie.
- o sfecla medie
- 6 dovlecei
- 3 linguri de ulei de masline presat la rece
- sare dupa gust
pentru pesto:
- o mana de nuci
- 2 maini de busuioc
- 3 linguri de ulei de masline presat la rece
- 2 linguri de zeama de lamaie
Mod de preparare:
Datî sfecla pe râzătoare. Tăiaţi dovleceii felii subţiri şi apoi fâşiute. Transferaţi sfecla şi dovleceii într-un bol şi adăugaţi ulei de măsline şi sare. Lăsaţi la marinat. Cu cât stau mai mult dovleceii în zeama de sfeclă, cu atât culoarea lor va deveni mai puternică.
Pentru a face pesto-ul, amestecaţi în blender sau robotul de bucătărie nucile, busuiocul, 3 linguri de ulei şi cele 2 linguri de zeamă de lămâie până ajung la consistenta unei paste cu bucăţi de nuci în ea.
Lăsaţi dovleceii şi sfecla la scurs într-o strecurătoare. Când s-au scurs suficient, puneţi amestecul într-un bol şi tunaţi pesto. Amestecaţi uşor. Garnisiţi cu bucăţi pisate de nuci.
Sfecla cu pesto de nuci
Pofta buna!