Sfecla coapta cu otet balsamic, maghiran si usturoi

Printeaza

Sfecla coapta cu otet balsamic, maghiran si usturoi din: sfeclă, usturoi, frunze de maghiran sau oregano proaspăt, sare şi piper negru, oţet balsamic, ulei de măslme extravirgin.

Sfecla_coapta_cu_otet_balsamic_maghiran_si_usturoi

Ingrediente:

  • 455 g sfeclă crudă proaspătă
  • 10 căţei de usturoi, zdrobiţi cu tot cu coajă
  • 1 mână de frunze de maghiran sau oregano proaspăt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 10 linguri cu oţet balsamic
  • 6 linguri cu ulei de măslme extravirgin

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C/treapta 6 la cel pe gaz. Rupeţi cam 1,5 m folie de bucătărie din staniol şi pliaţi-o în două, ca să-i dublaţi grosimea.

Dacă nu găsiţi decât rădăcini mari de sfeclă, atunci tăiaţi-le în jumătate pentru a micşora timpul de coacere; dacă nu urmăriţi acest lucru, atunci lăsaţi-le întregi.

Aşezaţi căpăţânile de sfeclă în mijlocul foliei, împreună cu usturoiul şi maghiranul, asezonaţi din abundenţă cu sare şi piper negru proaspăt măcinat, apoi ridicaţi colţurile şi marginile foliei, aducându-le spre centru.

Inainte de a sigila folia, adăugaţi oţetul şi uleiul de măsline. Mototoliţi sau îndoiţi folia, astfel încât să-i prindeţi etanş capetele în mijloc.

Introduceţi folia plină cu ingrediente în cuptorul încins şi gătiţi circa 1 oră, până ce s-a frăgezit sfecla. Aşezaţi acest fel de mâncare pe masă cu pungă cu tot — arată foarte bine.

Sfecla coapta cu otet balsamic, maghiran si usturoi

Sfecla_coapta_cu_otet_balsamic_maghiran_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.