Sfaturi pentru prepararea unui gratar perfect

Printeaza
  • Sfaturi pentru prepararea unui gratar perfectDesi multa lume tinde sa foloseasca gratare electrice, nimic nu poate concura cu gustul dat mancarii pe carbuni. Investeste intr-un gratar bun, cu capac – acesta functioneaza ca un cuptor, pentru o preparare mai rapida a mancarii si mai buna a bucatilor mari de carne.
  • Cand gatiti pentru mulţi oameni, tineti si cuptorul aprins, pentru a mentine mancarea calda odata ce am luat-o de pe gratar. Daca ai doar un gratar mic, poti coace in cuptor alimentele care au nevoie de o preparare mai indelungata, precum carnatii sau puiul, astfel incat sa le asezi doar la final pe gratar.
  • Cand aranjezi carbunii, lasa o portiune a gratarului fara cărbuni. Astfel vei avea o parte mai rece, pentru alimentele care au nevoie de preparare mai lunga si mai lenta dupa o prima etapa la temperatura inalta.
  • Ai rabdare si asteapta carbunii sa ajunga la temperatura optima. Tine minte totusi ca, daca sunt prea fierbinti, mancarea se va arde inainte sa se patrunda. Carbunii ar trebui sa arate ca o cenusa, iar tu ar trebui sa-ti poti tine mana la 15cm deasupra gratarului timp de 4 secunde.
  • Daca ai de gand sa prepari pe gratar multa mancare, in transe, adauga din cand in cand cativa carbuni pe partea exterioara. Adu-i inspre centru odata ce s-au albit, pentru a mentine temperatura inalta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.