Sfaturi pentru conservarea legumelor

Printeaza

Spălarea legumelor se face cu multă grijă, mai ales la cele rădăcinoase. Acestea se lasă să stea putin în apă, apoi se curăţă frecându-se cu o perie şi se limpezesc foarte bine sub un jet de apa.

In gospodărie, conservarea legumelor se face în cantitaţi mai mici, în mai multe zile.

Legumele se aşează în sticle sau borcane cu ajutorul unei linguri de lemn care a fost în prealabil opărită. Când însă trebuie aranjate cu mâna, se recomandă să se spele foarte bine mâinile şi chiar, să se dezinfecteze cu puţin alcool.

După ce legumele au fost puse în borcane şi acoperite cu lichid, se şterge partea de sus a borcanelor cu o vată înmuiată în alcool (atât marginile exterioare cât şi porţiunea din interior rămasă goală).

Pentru închiderea ermetică a sticlelor se pot folosi şi capsule speciale, care se găsesc de vanzare în magazine. Aceste capsule sse ţin în apă călduţă 30 de minute înainte de folosire, pentru a se înmuia bine, după care se aplică peste dopuri, cu grijă, ca să nu se rupă.

Borcanele şi sticlele, după ce au fost umplute şi foarte bine astupate, se fierb la bain-marie, la o temperatură de 100°C, pentru că numai aşa sunt distruse toate microorganismele.

 

Sfaturi pentru conservarea legumelor

Sfaturi pentru conservarea legumelor

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.