Serbet cu salata de fructe tropicale

Printeaza

O reteta de serbet cu salata de fructe tropicale din: zahar, suc de lamaie, mango, pasta de cocos, albusuri, papaya, banane, carambol ananas si lamaie verde.

Ingrediente:

  • 125 g zahar tos marunt
  • 0.5 lamaie, sucul
  • 500 g bucati de mango din compot, scurse
  • 2 linguri pasta de cocos
  • 2 albusuri

pentru salata de fructe:

  • 1 mango descojit, fara sambure si taiat felii
  • 1 papaya descojit, fara seminte si taiat cubulete
  • 2 banane mici, taiate in rondele
  • 1 carambol, curatat de coaja groasa si taiat felii
  • 250 g ananas, curatat de coaja si de samburi, apoi taiat in bucati
  • 2 lamai verzi, sucul

 

Mod de preparare:

Se pune zaharul cu 250 ml de apa intr-o craticioara si se da compozitia in clocot, amestecand pana cand zaharul se dizolva complet. Se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 5 minute, pana se leaga un sirop. Se incorporeaza sucul de lamaie in sirop si se lasa deoparte 15 minute, sa se raceasca.

Se piureaza fructe de mango, siropul si cocosul intr-un blender sau cu un mixer, astfel incat sa se obtina 800 ml. Se pune pasta intr-un vas, se acopera si se tine in congelator 2 ore sau pana se intareste compozitia. (Se poate folosi functia de congelare rapida.)

Cand compozitia este inghetata, se bat albusurile spuma. Se desface mixtura de mango cu o furculita, se adauga albusurile si se bate bine compozitia. Se pune serbetul din nou in congelator si se lasa 1 ora si 30 de minute.

Se scoate serbetul din congelator si se bate din nou. Se preseaza apoi cu o spatula, dupa care se pune inca o data in congelator, pentru 1 ora sau pana cand compozitia se intareste.

Cand serbetul este aproape inghetat, se pregatesc fructele pentru salata si se pun intr-un castron. Se adauga sucul de lamaie sau de lamaie verde si se amesteca usor cu salata, apoi se lasa deoparte.

Se incinge o tigaie cu fund gros 30 de secunde – 1 minut si se caleste cocosul ras, pana cand incepe sa se rumeneasca pe margine. Se serveste salata de fructe cu cate doua linguri de serbet, presarata cu cocos. Serbetul ramas nefolosit se pastreaza la congelator 3 luni.

Serbet cu salata de fructe tropicale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.