Serbet de lamaie

Printeaza

O reteta gustoasa de serbet din: apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar tos.

Ingrediente:Serbet de lamaie

  • 3 ceşti apă, coajă rasă de lămâie
  • 1 ceaşcă suc de lămâie proaspăt stors
  • 3/4 ceaşcă zahăr tos
  • 2 linguri zahăr

 

 

Mod de preparare:

Amesteci zahărul, sucul de lămâie şi o ceaşcă cu apă într-un vas, pe foc mic; laşi să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când, până se dizolvă bine zahărul, lei de pe foc, laşi să se răcească, adaugi ingredientele rămase, omogenizezi, apoi torni în forme pentru cuburi de gheată şi dai la congelator.

După ce au îngheţat bine, chiar înainte de a le servi, pui cuburile în mixer ori blender şi reomogenizezi serbetul într-o pastă.

Serveşti imediat, în pahare ori cupe ţinute în prealabil în frigider.

Sau pui la loc serbetul în congelator, unde poate fi păstrat timp de două-trei săptămâni la servire, va trebui amestecat din nou în blender, pentru o textură fină.

Serbet de lamaie

Serbet de lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.