Serbet de trandafir cu lamaie

Printeaza

Serbet de trandafir cu lamaie din: petale de trandafir,  zahăr, lămâie, sare de lămâie, apa.

Serbet_de_trandafir_cu_lamaie

Ingrediente:

  • 200 g petale de trandafir
  • 250 g zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 0,5 g sare de lămâie
  • 1 l apă

Mod de preparare:

Desfaci şi vânturi uşor pe­talele de trandafir pentru a în­depărta polenul, apoi le pui la fiert, 15-20 de minute, într-un litru de apă. Dai vasul la o parte de pe foc, storci zeama de lămâie şi amesteci.

Cu­loarea şerbetului va deveni roz-deschis. Zeama obţinută, aproximativ 750 ml, o scurgi printr-un tifon şi o torni într-o oală cu fund dublu.

Adaugi zahărul şi ţii la foc mic până când acesta se topeşte, ames­tecând cu o lingură de lemn. După ce s-a topit, dai focul mai mare şi îndepărtezi spu­ma formată de câte ori este nevoie.

Intre timp, iei 1 lin­gură de sirop în care pui sarea de lămâie, ames­teci până când se dizol­vă şi o laşi deoparte. Din când în când, încerci dacă siropul s-a legat.

Pui câteva pică turi de sirop într-un pa­har cu apă rece. Dacă acestea nu se desfac este gata şi dai va­sul deoparte.

Il ţii la răcorit şi, când nu te arde la deget, începi să amesteci energic cu lingura de lemn, ndmai într-un singur sens, până când siropul îşi schimbă culoarea.

Adaugi, în fir subţire siropul în care ai dizolvat sarea de lămâie. Trebuie să obţii un şerbet care să aibă consistenţa mie­rii zaharisite.

Serbet de trandafir cu lamaie

Serbet_de_trandafir_cu_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.