Serbet de nufar

Printeaza

Serbet de nufar

Ingrediente:Serbet de nufar

  • 1 kg zahă
  • 1 lămâie
  • 40-50 frunze mari de nufăr, proaspete, îmbibate bine cu seve

 

Mod de preparare:

Se curăţă si se toacă frunzele de nufăr, se storc de cât suc crud vor să dea, apoi se pun la fiert în 800 ml apă clocotită până se fac pastă

Se dizolvă zahărul în 1 litru apă călduţă şi zeamă de la 1 lămâie, apoi se pune la fiert. Pasta de nuferi se stoarce prin strecurătoare peste sucul crud, zeama rezultată se toarnă peste fiertura de zahăr, să clocotească împreună la foc iute, până se leagă de şerbet.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Irina Petrescu

    Foarte tare reteta insa nu stiu daca o pot face pt ca nu tiu de unde sa iau frunze de nufar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.