Serbet de lamaie – usor de preparat

Printeaza

Serbet de lamaie din: zahar, apa, lamaie, vanilie.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:Serbet de lamaie

  • 1 1/4 kg zahăr
  • 4 pahare apă
  • 1 lămâie
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Se pun la topit, în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, zahărul cu patru pahare de apă.

Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma şi se leagă ceva mai tare ca pentru şerbetul obişnuit, încercând dacă s­a legat la fel ca la şerbetul de căpşuni .

Cât fierbe, se şterg marginile tingirii cu o cârpă curată, muiată în apă rece, ca să se cureţe zahărul întărit pe margini, deoarece acesta provoacă zaharisirea şerbetului.

Se adaugă puţină vanilie. Se dă jos de pe foc, şi când s-a răcorit cât poate suferi degetul, se ia la frecat cu făcăleţul.

Când începe să se albească, se toarnă câte puţin din zeama strecurată de la o lămâie întreagă, adăugând, după gust, şi puţină coajă rasă de lămâie..

Il laşi să se răccrească, apoi îl frec cu o lingură de lemn într-o sifigură direcţie, până ce şerbetul devine mat.

Pui şerbetul în bor­cane pe care le capsezi şi le aşezi în cămară.

Serbet de lamaie

Serbet_de_lamaie

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • serbet de lamaie
  • reteta serbet
  • serbet reteta
  • serbet de lamaie reteta
  • reteta serbet de lamaie
  • serbet lamaie
  • reteta de serbet de lamaie

2 comentarii

  1. E bun serbetul de lamaie?

  2. Este foarte bun!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.