Sepii si creveti

Printeaza

Sepii si creveti din: cartof, sare, sepie, creveti, ulei, usturoi, rosie, piper.

Ingrediente:Sepii_si_creveti

  • 1 cartof mediu nesfărâmîcîos
  • sare
  • 300 g sepie
  • 175 g creveţi
  • 3-5 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 roşie
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartoful se cojeşte, se spală şi se fierbe circa 20 de minute în apă cu sare, apoi se răceşte parţial, se taie fetii şi se pune într-un vas. Sepiile se curăţă, se spală şi se taie inele subţiri.

Crevetii se curăţă, se îndepărtează intestinele, se spală, se scurg şi se sărează. In 2 linguri de ulei încins se prăjesc încet, amestecând continuu, usturoiul cojit, creveţii şi sepiile, până când creveţiî se înroşesc.

Roşia se opăreşte 30 de secundeîn apă clocotită, se decojeşte şi se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi seminţele, apoi pulpa se taie cubuleţe. Roşiile se presară peste ingrediente şi se amestecă totul cu grijă.

Se încinge bine restul uleiului de măsline şi se toarnă pe deasupra. Compoziţia se asezonează cu sare şi cu piper, se amestecă, se aranjează în vase mici şi se serveşte cu pâine.

Sepii si creveti
Sepii_si_creveti

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.