Sepii cu umplutură picantă

Printeaza

Sepii cu umplutură picantă din: apa, orez alb, sepii, stafide, seminte de pin, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de masline, rosii, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, oregano, pasta de ansoa, vin, sare, piper.

Ingrediente:Sepii_cu_umplutura_picanta

  • 1 cana apa
  • 1/2 cana orez alb nefiert
  • 4 sepii
  • 1/4 cana stafide
  • 1/4 cana seminte de pin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, bine zdrobiti
  • sare si piper macinat, dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cutii mici de rosii tocate in bulion
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 2 lingurite fulgi de ardei iute
  • 2 lingurite oregano
  • 3 lingurite pasta de ansoa
  • 1/2 cana vin alb sec
  • sare si piper macinat, dupa gust

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 175 C (treapta 4). Ungeţi cu puţin ulei o tavă de cca 20 x 24 cm. Tăiaţi capul şi tentaculele sepiilor. Păstraţi tentaculele şi tocaţi-le. Jupuiţi sepiile şi spălaţi-le bine.

Puneţi apa la fiert. Când clocoteşte, turnaţi orezul, amestecaţi, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă cca 20 min, la foc mic.

Luaţi de pe foc, amestecaţi orezul cu stafidele şi seminţele de pin. Prăjiţi în 2 linguri de ulei 1 ceapă şi 3 căţei de usturoi, până se înmoaie ceapa.

Adăugaţi tentaculele tocate şi orezul cu stafide. Amestecaţi bine şi luaţi de pe foc. Condimentaţi cu sare şi piper.

Prăjiţi restul de ceapă şi usturoi în alte 2 linguri de ulei, până se înmoaie. Adăugaţi fulgii de ardei iute, oregano, roşiile din conserve, pasta de anşoa şi vinul. Lăsaţi să fiarbă câteva minute, până se îngroaşă puţin.

Condimentaţi cu sare şi piper. Umpleţi cu orez sepiile şi închideţi orificiul cu scobitori.

Puneţi sepiile în tava unsă, turnaţi sosul de roşii, băgaţi în cuptor şi lăsaţi cca 1 oră. Serviţi sepiile fierbinţi, cu sosul din tavă.

Sepii cu umplutură picantă

Sepii_cu_umplutura_picanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.