Sepie umpluta

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de sepie umpluta din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Sepie umpluta

  • 1 kg sepie
  • 150 gr orez
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml vin alb
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţăm sepia, capul şi picioarele le tăiem bucăţele.

Incălzim vasul pentru frigere.

Fierbem înăbuşit bucăţelele tăia­te de sepie cu ceapa şi usturoiul, mi­cşorăm focul, adăugăm orezul peste care turnăm apa şi vinul şi fierbem la foc înăbuşit 20 minute.

Amestecăm după aceea ouăle şi pătrunjelul.

Cu această pastă umplem sepia, o în­chidem la gură cu o scobitoare, o punem în tigaie şi o punem în cuptor.

Punem peste ea în timpul coacerii ulei de măsline.

Când este gata, o presarăm cu pătrunjel şi ustu­roi.

 

Poftă bună!


 

Poate te intereseaza si:

Sepie la gratar

Sepie la gratar

Sepie la gratar din: pui de sepie, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g pui de sepia trei linguri de pătrunjel verde tocat o lămaie ulei de măsline sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă şi spală puii de sepie, apoi lasă-i să se marineze o jumătate de oră într-un amestec de ulei, […]

Sepie cu sos de rosii

Sepie cu sos de rosii

Sepie cu sos de rosii din: sepie, ulei de măsline, usturoi, ceapă, vin, rosii, rosii, busuioc, sare, piper, praf de ardei, zahăr.   Ingrediente: 300 g sepie 1-2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1/8 l vin alb 2 roşii 400 g roşii din cutie 1/2 lingurita busuioc tocat sare piper negru câte 1 praf piper de Cayenne, praf de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.