Sepie prajita cu menta si vin alb

Printeaza

Sepie prajita cu menta si vin alb din: ulei pentru prăjit, ventuze de sepie învelite în cocă şi congelate, unt sau margarină, vin alb sec, zeama de lamaie, ou, menta (izmuşoară), sare, piper negru, piper de Cayenne, zahăr.

Sepie_prajita_cu_menta_si_vin_alb

Ingrediente:

  • ulei pentru prăjit
  • 400 g ventuze de sepie învelite în cocă şi congelate
  • 125 g unt sau margarină
  • 75 ml vin alb sec
  • zeama de la 1 /2 lămâie
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 1 lingura mentă (izmuşoară) tocată
  • sare, piper negru
  • 1 praf piper de Cayenne
  • 1 praf zahăr

Mod de preparare:

Uleiul se înfierbântă într-o friteuză la 180° C şi se prăjesc ventuzele în aluat până devin galben-aurii. Se scot, se scurg bine de ulei şi se pun la cald.

Pentru sos se fierb margarina sau untul şi se Iasă apoi să se răcească încet. Vinul alb, zeama de lămâie şi gălbenuşurile se pun într-un castron rezisent la foc şi se bat spumă pe baie de aburi.

Se ia crema de pe foc şi se adaugă picătură cu picătură untul sau marga­rina care între timp a ajuns la tempe­ratura camerei. Izmuşoara se presară peste sos.

Acesta se condimentează puternic cu sare, piper, piper de Cayenne şi zahăr. Ventuzele de sepie se servesc cu sos.

Sepie prajita cu menta si vin alb

Sepie_prajita_cu_menta_si_vin_alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.