Sepie cu mazare

Printeaza

O reteta gustoasa de sepie cu mazare din: sepie, usturoi, vin alb, rosii, mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn.

Ingrediente:Sepie cu mazare

  • 400 gr sepie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb de masă
  • 1 cutie de roşii curăţate de coajă
  • 1 cutie de mazăre
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de untdelemn

 

Mod de preparare:

Tăiem sepia în felii lungi, o curăţăm, o spălăm şi o lăsăm să se scurgă. In­călzim vasul şi prăjim usturoiul în puţin untdelemn. Adăugăm sepia şi pătrunjelul mărunt tocat, ame­stecăm bine, până când se prăjesc puţin, adăugăm vinul şi fierbem în­fundat.

La sfârşiţ, adăugăm roşiile, sarea şi piperul, acoperim (cu capa­cul) şi la focul cel mai mic mai fier­bem înăbuşit cca 30 minute. Adăugăm mazărea şi mai fierbem înăbuşit încă 10 minute.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.