Sendvis din piure de cartofi

Printeaza

Sendvis din piure de cartofi din: cartofi, oua, porumb, mazare, morcov, maioneza, iaurt, masline, unt, lapte, smantana, sare.

Ingrediente:Sendvis din piure de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 5-6 ouă fierte
  • 5 linguri cu boabe de porumb
  • 2 linguri cu mazăre fiartă
  • 1 morcov
  • 100 g maioneză
  • 125 g iaurt
  • 100 g măsline
  • 100 g unt
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • 2 linguri cu smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare. Scurge-i şi zdrobeşte-i cu ajutorul unui mixer sau blender. Adaugă două gălbenuşuri, untul şi smântână. Piureul astfel obţinut, subţiază-l cu lapte fierbinte.

Separat, taie restul de ouă cubuleţe şi amestecă-le cu mazărea, porumbul, măslinele tăiate rondele şi morcovul cubuleţe. Adaugă maioneza amestecată energic cu iaurtul şi sare.

Umezeşte câteva forme cu apă rece şi tapetează-le cu folie. Pune un strat din pitireul de cartofi, unul din amestecul de ouă şi iarăşi piure. Lasă la rece minimum o oră. înainte de servire, răstoarnă pe farfurie şi îndepărtează folia.

 

Sendvis din piure de cartofi

Sendvis din piure de cartofi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.