Semifreddo

Printeaza

Acest cuvânt din limba italiană înseamnă, pur şi simplu, “pe jumătate rece”. In termeni culinari termenul se referă la deserturi parţial îngheţate precum cassata sau crema. Echivalentul spaniol este semifrio.

Semifreddo conţine, de obicei, ingrediente care nu pot fi îngheţate sau care au un gust mai bun atunci când nu se îngheaţă complet, de exemplu miere sau nougat, ori care sunt pur şi simplu prea delicate pentru a putea fi îngheţate, cum sunt fructele moi.

Semifreddo are ca bază o cremă preparată din zahăr, gălbenuşuri de ou şi un lichid. Crema se îngroaşă prin fierbere pe plită şi se lasă apoi la răcit. Se adaugă frişca, precum şi alte ingrediente, de exemplu bucăţi de chec, biscuiţi pisaţi, nuci, bucăţele de fructe, nougat sau zahăr caramelizat.

Se pot adăuga, de asemenea, albuşuri de ou. Deliciosul rezultat final, care se răceşte în congelator într-o formă de cozonac, are o textură fină, ca un mousse. Poate fi răsturnat din formă şi servit felii, cu fructe proaspete sau sos de ciocolată.

Cel mai mare avantaj al unui desert semifreddo constă în faptul că el este la fel de gustos ca îngheţata, fără să necesite achiziţionarea unui aparat scump de fabricat îngheţată.

 

Semifreddo

Semifreddo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.