Sebadas

Printeaza

Sebadas din: faina, lapte, oua, ulei, branza, menta, sare.

Ingrediente:Sebadas

Pentru aluat:

  • 100 g făină de griş
  • 100 g făină de grâu
  • 6 linguri lapte
  • un ou
  • un praf sare
  • 400 ml ulei pentru prăjit

Pentru umplutură: 

  • 300 g brânză de capră
  • o lingură coajă de lămâie rasă
  • un ou bătut
  • câteva frunzuliţe mentă

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se lucrează aluatul pe masă, se înveleşte în folie şi se lasă la frigider pentru o oră. Se împarte în patru aluatul şi cu sucitorul se întind cât se poate de fin foile, apoi se decupează cu o formă rotundă.

Se amestecă brânza cu coaja de lămâie rasă, se repartizează pe cercurile de aluat, se pune o frunzuliţă de mentă, se unge marginea cu ou bătut şi se acoperă cu alt cerc de aluat. Se poate folosi o rozetă pentru decuparea marginilor.

Se prăjesc sebadas în baie de ulei, se scot pe şervete absorbante şi se servesc presărate cu zahăr şi stropite cu miere de castane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.