Scrumbii in plic

Printeaza

Scrumbii in plic din: scrumbii, sare, patrunjel, usturoi, ceapa, lamaie.

Ingrediente:Scrumbii in plic

  • 1 scrumbii mari sau 6 scrumbii mijlocii
  • 1 linguriţă cu sare
  • 10-12 tije de pătrunjel
  • 6-8 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi scrumbiile de aripioare, tăiaţi cozile, goliţi-le şi spălaţi-le cu multă apă rece sau călduţă. Săraţi uşor şi lăsaţi peştele pe un prosop curat să se scurgă cel puţin 1/4 oră.

Pregătiţi plicurile: pe hârtie albă sau hârtie de calc (folia de aluminiu are dezavantajul de a lăsa în mâncare mici particule de aluminiu – dăunătoare sănătăţii), aşezaţi câte 2*3 tije de pătrunjel verde, usturoi tocat şi ceapă tocată.

Aşezaţi câte 1 scrumbie pe fiecare foaie de hârtie pregătită, înfăşuraţi şi strângeţi capetele cu agrafe de metal. în felul acesta obţineţi plicuri închise care menţin aroma şi grăsimea peştelui în timp ce se frige.

Aşezaţi plicurile la rând într-o tavă fără apă sau grăsime, ţineţi tava în cuptorul cald 1 oră, la foc potrivit.

Serviţi scrumbiile lângă cartofi şi morcovi fierţi peste care turnaţi sosul din plic. Decoraţi cu felii de lămâie.

Serviţi lângă peşte vin alb.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.