Scrumbii cu sos englezesc
PrinteazaScrumbii cu sos englezesc
Ingrediente:
- 4 scrumbii
- două pahare supă de zarzavat
- o lămâie
- o linguriţă de amidon
- piper boabe
- sare
- o foaie de dafin
Mod de preparare:
Se curăţă scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de intestine şi se spală bine cu apă rece. Se aşază într-o cratiţă cu o cană (de supă de zarzavat, sare şi boabe de piper, şi se lasă să fiarbă la foc mic.
După 20 de minute se scot pe un platou şi se acopeiră cu sosul preparat astfel: se desface amidonul cu o cană de supă de zarzavat, se clocoteşte circa 5 minute pe foc mic, cu sare, o foaie de dafin şi puţină coajă de lămâie.
In sosul astfel preparat se stoarce o lămâie şi se serveşte imediat, turnat deasupra s scrumbiilor.
Scrumbii cu sos englezesc
Pofta buna!