Scrumbie cu sos de ardei capia

Printeaza

Scrumbie cu sos de ardei capia din: scrumbii, tagliatelle, ardei capia, ceapa, usturoi, zahar tos, rosie, lamaie, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline, aptrunjel, boia de ardei iute.

Ingrediente:

  • 4 scrumbii mici
  • 500 g tagliatele
  • 6 ardei capia
  • 1 ceapa
  • Usturoi
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • 500 ml vin alb sec
  • Sare
  • piper
  • Ulei de masline
  • Patrunjel,
  • boia de ardei iute

Mod de preparare:

Pestele se curata, se spala, se aseaza intr-o tava cu 400 ml vin alb, putina apa, lamaia feliata, sare si piper.

Se tine 20-30 de minute, apoi se scoate din tava si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si toaca marunt.

Ardeii capia se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Se incing 75 ml ulei intr-o cratita, se pun ceapa si usturoiul, se calsec pana devin aurii si se adauga ardeiul capia.

Se prajeste 5 minute la foc potrivit, se adauga rosia rasa, sare si piper. Se presara zaharul tos, se toarna 100 ml vin, putina apa, se fierbe pana cand scade putin sosul.

Pastele se fierb conform instructiunilor, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Se amesteca cu sosul de ardei, se pune deasupra pestele si se presara patrunjel tocat.

La sosul de ardei se poate adauga usturoi pisat sau boia de ardei iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Supa de scrumbie cu masline

Supa de scrumbie cu masline

Supa de scrumbie cu masline din: cartofi, scrumbie, oua, mar, masline, sare, ulei, piper, marar, rosie, ardei. Ingrediente: 4 cartofi 1 scrumbie 3 ouă fierte tari 1 măr măsline sare 3 linguri cu ulei piper mărar tocat 1 roşie 1 ardei gras   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i şi curăţaţi-i cât sunt calzi. Tăiaţi felii […]

Scrumbie de mare

Scrumbie de mare

Scrumbie de mare din: scrumbii, ceapa, ardei, coriandru, cuisoare, dafin, lamaie, otet, ulei, patrunjel. Ingrediente: 10 scrumbii de mare 3 cepe 4 ardei iuţi 20 g coriandru 4 cuişoare 4 foi de dafin 1 lămâie 50 ml oţet balsamic alb 50 ml ulei de măsline 2 legături pătrunjel   Mod de preparare: Se spală peştii […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.