Scrumbie cu legume si sos rosu

Printeaza

Scrumbie cu legume si sos rosu din: scrumbie, rosii, ardei, orez, broccoli, ulei de masline, ulei de porumb, ceapa, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Scrumbie_cu_legume_si_sos_rosu_

  • 4 scrumbii afumate
  • două conserve roşii
  • un ardei iute
  • 100 g orez brun
  • 400 g broccoli
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml ulei de porumb
  • o ceapă roşie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ardeiul iute şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei de măsline şi ulei de porumb, se pun ceapa şi ardeiul iute şi se călesc două minute.

Se adaugă roşiile, sare şi piper după gust şi se fierb până scade puţin sosul format. Într-o cratiţă separată se încinge restul de ulei de măsline şi porumb, se adaugă orezul brun fiert separat, se condimentează şi se ţine pe foc cinci minute la foc mic, amestecând continuu.

Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierb în apă cu sare şi se pune pe platouri. Se aşază alături scrumbiile, orezul prăjit şi sosul de roşii picant, se presară cu pătrunjel tocat şi se servesc imediat.

Scrumbie cu legume si sos rosu

 

Scrumbie_cu_legume_si_sos_rosu_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu sa gust asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.