Scrumbie cu legume si sos rosu
PrinteazaScrumbie cu legume si sos rosu din: scrumbie, rosii, ardei, orez, broccoli, ulei de masline, ulei de porumb, ceapa, sare, piper, patrunjel.
- 4 scrumbii afumate
- două conserve roşii
- un ardei iute
- 100 g orez brun
- 400 g broccoli
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml ulei de porumb
- o ceapă roşie
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ardeiul iute şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei de măsline şi ulei de porumb, se pun ceapa şi ardeiul iute şi se călesc două minute.
Se adaugă roşiile, sare şi piper după gust şi se fierb până scade puţin sosul format. Într-o cratiţă separată se încinge restul de ulei de măsline şi porumb, se adaugă orezul brun fiert separat, se condimentează şi se ţine pe foc cinci minute la foc mic, amestecând continuu.
Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierb în apă cu sare şi se pune pe platouri. Se aşază alături scrumbiile, orezul prăjit şi sosul de roşii picant, se presară cu pătrunjel tocat şi se servesc imediat.
Scrumbie cu legume si sos rosu
Pofta buna!
Vreau si eu sa gust asa ceva