Scrumbie cu legume la cuptor

Printeaza

Scrumbie cu legume la cuptor din: scrumbii, morcovi, varza de Bruxelles, limete, usturoi, rosii, cimbru, boia, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Scrumbie cu legume la cuptor

  • două scrumbii
  • 250 g morcovi baby
  • 300 g varză de Bruxelles
  • două limete
  • 6 căţei de usturoi
  • 4 roşii
  • două crenguţe cimbru verde
  • o lingură rasă cu boia dulce
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scrumbiile se curăţă, se eviscerează, se spală, se scurg de apă şi se pun la rece 30 de minute. Se aşază într-o tavă adâncă, se umplu cu firele de cimbru, se pun de jur-împrejur morcovii şi varza de Bruxelles, roşiile tăiate înjumătăţi şi usturoiul necurăţat.

Se stropesc cu uleiul de măsline, se presară sare şi piper după gust, boiaua dulce şt se stropesc cu suc de limetă. Se toarnă puţină apă, se introduc în cuptorul încins, se coc la foc mediu 30-35 de minute, apoi se servesc imediat.

 

 

Scrumbie cu legume la cuptor

Scrumbie cu legume la cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.