Scovergi cu carne

Printeaza

Scovergi cu carne din: carne tocata, ceapa, sare, patrunjel, piper negru macinat, cimbru, ulei, faina, apa, drojdie si ulei.

Ingrediente:Scovergi_cu_carne

  • 300 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • sare
  • patrunjel
  • piper negru macinat
  • 1/2 lingurita cu cimbru uscat
  • ulei pentru prajit

pentru blat:

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 lingurita rasa cu drojdie uscata
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Desfă drojdia în puţină apă caldă şi amestec-o bine cu o mână cu făină. Lasă la dospit cinci minute, apoi adau­gă restul de făină, apa, uleiul şi sarea. Frământă şi lasă la crescut 15 minute. Intre timp, pune uleiul la încins şi căleşte iute ceapa tăiată mărunt şi carnea tocată.

Când carnea şi-a schimbat culoarea, adaugă sare, piper, cimbru şi pătrun­jel. Stinge focul şi ames­tecă din nou. întinde aluatul în foaie subţire, apoi taie discuri cu un pahar cu gura largă (sau borcan). Pune pe fiecare disc umplutură de carne, îndoaie apoi şi lipeşte cu furculiţa. Prăjeşte-le în baie de ulei încins câte un minut pe fiecare parte.

Scovergi cu carne

Scovergi_cu_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.