Scones cu brânză

Printeaza

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se răstoarnă într-un bol 225g de făină cu agent de creştere şi 2 linguriţe pudră de muştar. Se freacă totul cu 50g de unt tăiat cubuleţe, până arată ca pesmetul.

Se adaugă în bol o mare parte din 50g de brânză dată prin râzătoare, apoi se toarnă 125-130ml de lapte, ca să se obţină un aluat moale.

Se răstoarnă aluatul pe o suprafaţă presărată cu un pic de făină şi se întinde până când stratul de aluat atinge o grosime de 3 cm. Se foloseşte un cutter de 5 cm ca să se taie din aluat 8 discuri, se pun pe o tavă de copt presărată cu făină, se unge partea de deasupra cu lapte, apoi se presară cu brânza rămasă.

Se coc 10-12 minute până ce au crescut şi au prins o culoare aurie.

Se servesc calde sau răcite complet şi se ung cu unt, după preferinţe.

Scones cu brânză

Scones cu brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.