Midii inabusite cu fenicul si vermut

Midii inabusite cu fenicul si vermut

O reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat […]

Scoici scallop cu sos de rosii

Scoici scallop cu sos de rosii si portocale

O reteta usoara de scoici scallop cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g roşii 50 ml […]

Stridie

Stridie

O reteta foarte simpla si delicioasa de stridie din: dtridie, fenel, branza brie, sare, piper, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: o stridie 30 g fenel 10 g brânză brie sare piper ulei de măsline lămâie   Mod de preparare: Fenelul se taie julien. Se amestecă bine cu brânza, sarea, piperul, uleiul şi puţină zeamă […]

Midii marinate

Midii marinate

O reteta de foarte simpla de midii marinate cu vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de midii proaspete, un sfert de cană de vin alb, două linguri de ulei de măsline doua linguri de suc de lamaie 3 catei usturoi […]

Scoici umplute cu parmezan

Scoici umplute

  Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Scoicile se fierb în apă cu sare, puţin coriandru, se scot într-o strecurătoare şi se lasă […]

Stridii in sos tartar

Stridii la cuptor

Stridii la cuptor din: stridii, smantana, icre negre, cognac, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper   Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul […]

Scoici in sos negru

Scoici in sos negru

Scoici in sos negru din: scoici, fasole, ghimbir, usturoi, praz, supa de pui, sos de soia, zahar, pasta de chilli, amidon, ulei de susan. Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de […]

Midii marinate

Midii cu vin si parmezan

O reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de […]

Midii cu pesto si cartofi

Midii cu pesto si cartofi

Midii cu pesto si cartofi din: cartofi, midii, broccoli, usturoi, unt, vin, lamaie, cascaval, sare, piper, frunza de dafin, otet, marar, sos pesto, rosii. Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o […]

Scoici cu mujdei

Scoici cu mujdei

 Scoici cu mujdei Freci usturoiul pisat cu ulei şi cu sare până rezultă un mujdei cremos. Pe un pla­tou pui frunze de salată, aranezi scoicile curăţate, iar deasupra ornezi cu mujdei. Poţi servi ca aperitiv.               Poftă bună! Incoming search terms:scoici cu mujdei

Scoici de mare (midii) prajite

Scoici de mare (midii) prajite

Midii prajite din: scoici, aluat, ulei, scordolea. Ingrediente: 40 scoici aluat de prăjit 200 g ulei 10 linguri de scordolea (sau o lămîie) Mod de preparare: Scoicile, ca şi racii, trebuie să fie vii. Le spălăm bine şi scoatem cu băgare de seamă carnea din ele. Preparăm, o compoziţie subţire de făină, ulei şi sare […]

Melci cu sos de rosii

Midii sau scoici cu pilaf la capac

Midii sau scoici cu pilaf la capac Ingrediente: 12 capace 250 g orez 150 g capere 36 scoici sau midii 3/4 pahar vin sare boia de ardei iute 150 g unt 1 lingură făină 3 gălbenuşuri 60 g parme­zan ras 1/21 supă   Mod de preparare: Se face un pilaf din 250 g orez, 60 […]