Scoici si melci de mare

Printeaza

Scoici si melci de mare. Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterană.

Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor cardium, nu poate fi consumată crudă. Trebuie fierţi 10 minute pentru a putea fi scoşi din cochilie.

Melcii winkte sunt printre cei mai delicaţi melci. Sunt atât de mici încât, pentru a-i scoate din cochilie, trebuie să folosiţi un ac.

Scoicile proaspete trebuie să aibă carapacea bine închisă şi să fie ţinute într-un vas cu apă uşor sărată cam 1 oră, pentru a putea fi curăţate de nisip. înainte de a le prepara, frecaţi-le bine cu o periuţă sub jet de apă rece.

Apoi puneţi-le la fiert într-o cratiţă largă cu puţină apă. încălziţi-le uşor, scuturând cratiţa, până se deschid, cam 5 minute, apoi scurgeţi-le şi serviţi-le.

Melcii vii, din ambele specii, se pun în apă clocotită şi se lasă să fiarbă la foc mic cam 5 minute. Melcii winkle trebuie scoşi din cochiliile lor înainte de a-i servi la masă, dar Busycon se lasă în cochilii.

Serviţi-i cu oţet, sare şi piper. Pentru a mânca melcii winkte, folosiţi un ac cu care scoateţi fiecare melc din cochilie. Stropiţi-i cu puţin oţet şi asezonaţi-i cu sare şi piper.

 

Scoici si melci de mare

Scoici si melci de mare

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.